Slider

Tema resimleri kelvinjay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Video

Welat

Wêje

Pirtûk

Huner

Dîrok

Nûçe

» » » » » » » » » » » » Sinemanın ruhunu taşıyan 3 eşsiz dizi film

Yazı: Rûmet Med

Gerçek sevginin, aşkın, dostluğun, doğallığın, iyiliğin ve güzelliğin sözcükleri ile konuşan ve unutulmaz ezgileri ile sinemanın ruhunu taşıyan dizi ve filmler vardır; çağın ruhunu yansıtırlar, modern zamanların renksiz ruhsuzluğuna karşı ses olur akarlar. Her bir yeni hikayeleri mevsimsiz çiçekler gibi açar, insanın bilincinde yepyeni ve özgün ufuklar olup en parlak ışıklar gibi parlarlar. Ruhları vardır, bembeyaz gündüzlerinin ışıkları günümüzü de aydınlatan ve anlamlandıran, güzel olanı, iyi olanı, vicdanı hatırlatan.. Mavi ve yeşil boyalı, kenarındaki saksılardan çiçeklerin açtığı pencereler, gül desenli bembeyaz perdeler, sarı sokak lambalı sıcak yürekli mahalleler..

Nasıl ki her sinema filmi sanatsal değil ise, her dizi film de sanatsal bir nitelik taşımaz, ama tarihin akışında bir çok sanatsal dizi örneği vardır, renkleri ve sesleri ile sinemanın ruhunu taşırlar..

Yeditepe İstanbul (2001-2002), Yedi Numara (2000-2003) ve Sultan Makamı (2003-2004) dizileri; sinemanın ruhunu taşıyan en güzel dizilerden başlıcalarıdır. Sıcak insan ilişkilerinin olduğu mahalle kültürünü ekrana getiren bu eşsiz eserler; 20. yüzyılın son zamanları ile 2000’li yılların başlarındaki ara dönemin ruhunu en sade ve en güzel haliyle yansıtmaktadırlar, bizi çocukluk zamanlarımızın anılarına götürmektedirler, ruhumuzu dinlendirmekte, yüreğimize bir günışığı gibi doğmaktadırlar..  Dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan İstanbul’da geçen 3 dizi film de gerçek sevginin, aşkın, dostluğun, doğallığın, iyiliğin ve güzelliğin sözcükleri ile konuşup unutulmaz ezgileri ile sinemanın ruhunu taşıyan günışığından bembeyaz umutlar büyütüyorlar.. Ruhu olan zamanların ve anıların gittikçe yeşeren renkleri ve sesleri tüm sadeliğiyle hayatın akışında, mevsimsiz bir bahar misali kalıcıdır..

01.05.2022

«
Pêşve
Sonraki Kayıt
»
Paşve
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply